Domáce zázvorové cukríky


Suroviny:


  • 1 šálka cukru
  • ½ šálky vody
  • 1 čl mletého zázvoru
  • ½ čl pomletých klinčekov
  • 1 pl citrónovej šťavy
  •  


    Postup:


    Všetky suroviny zmiešame a varíme asi 20 – 30 minút. Ak „ostáva cestička“ za varechou,
    tak to ešte na slabom plameni povaríme 5 minút. Necháme chvíľu vychladnúť.
    Následne lyžičkou z hmoty vytvarujeme cukríky a dáme na plech s papierom na pečenie.
    Necháme poriadne vysušiť. Môžeme ich obaliť aj v práškovom cukre.

    AKO na KAŠEĽ:

     

    Pri produktívnom kašli, teda keď vykašliavame, môžete inhalovať nad parou so zemiakov alebo z cibule. Na suchý a dráždivý kašeľ použijeme majoránku. Hrudník môžeme natrieť bravčovou alebo kačacou masťou. Druhá rada je, že do bravčovej masti vytlačíme strúčik cesnaku, natrieme to na chodidlá a dáme do ponožky.