
Domáce zázvorové cukríky
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a varíme asi 20 – 30 minút. Ak „ostáva cestička“ za varechou,
tak to ešte na slabom plameni povaríme 5 minút. Necháme chvíľu vychladnúť.
Následne lyžičkou z hmoty vytvarujeme cukríky a dáme na plech s papierom na pečenie.
Necháme poriadne vysušiť. Môžeme ich obaliť aj v práškovom cukre.
AKO na KAŠEĽ:
Pri produktívnom kašli, teda keď vykašliavame, môžete inhalovať nad parou so zemiakov alebo z cibule. Na suchý a dráždivý kašeľ použijeme majoránku. Hrudník môžeme natrieť bravčovou alebo kačacou masťou. Druhá rada je, že do bravčovej masti vytlačíme strúčik cesnaku, natrieme to na chodidlá a dáme do ponožky.